Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.

Αυτός ο ιστότοπος δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία των εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.
Οι αναρτήσεις του blog αποφασίζονται συλλογικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

Περιμένουμε την συμμετοχή σας σε αυτό το εγχείρημά μας ώστε αυτός ο χώρος να εξελιχθεί σε ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων μας για τα θέματα που μας απασχολούν.
Μπορείτε να μας στείλετε τις απόψεις, τις παρατηρήσεις σας και τα σχόλια σας στο e-mail: sedvrilission@gmail.com

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ & ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Οι Σύλλογοι Εργαζομένων των Δήμων Χαλανδρίου και Βριλησσίων διαμαρτυρόμαστε και θα αγωνιστούμε ενάντια στη εξαγγελθείσα κατάργηση του Γενικού Νοσοκομείου «Αμ. Φλέμιγκ», που σχεδιάζεται υπό τον μανδύα της «αλλαγής χαρακτήρα» του.

Το Νοσοκομείο «Αμ. Φλέμινγκ», μαζί με το «Σισμανόγλειο», εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες των περιοχών πολλών Δήμων. Διαθέτει 270 κλίνες, 17 Ιατρικά τμήματα, 20 Τακτικά ιατρεία, Τμήμα επειγόντων, Κέντρο Αιμοδοσίας κλπ, ενώ το κλείσιμο της εφημερίαςτου θα συσσωρεύσει όλες τις ανάγκες παροχής των άμεσων και επειγόντων ιατρικών υπηρεσιών, μόνο στο «Σισμανόγλειο». Οι ιατρικές ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών θα «στριμωχτούν» σε ένα Γενικό Νοσοκομείο!

Οι επιπτώσεις του κλεισίματος του «Αμ. Φλέμιγκ» και η διαδικασία των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων απειλεί και το Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», το μοναδικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο σε όλη την Βόρεια και Ανατολική Αττική. Το μοναδικό δημόσιο Νοσοκομείο για τα παιδιά μας!

Δεν υπερασπιζόμαστε μόνο τις δουλειές μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα, υπερασπιζόμαστε και την δημόσια Υγεία. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των οικογενειών και των παιδιών μας να έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπείς δημόσιες παροχές Υγείας. Να έχουν νοσοκομεία και γιατρούς. Να μην γίνει η Υγεία υπόθεση «πολυτελείας», για λίγους.

Η διάλυση στην οποία οδήγησαν μεθοδικά τα Ταμεία και τον ΕΟΠΠΥ, ο δήθεν «εκσυγχρονισμός» τους, το σύστημα επιλογής γιατρών και η αύξηση οικονομικής συμμετοχής, στρέφουν αναγκαστικά όλο και περισσότερους συμπολίτες και συναδέλφους μας, να αναζητούν διέξοδο στα δημόσια νοσοκομεία. Η κυβέρνηση και η τρόικα χτυπούν και αυτή μας την δυνατότητα, κλείνοντας μονάδες, μειώνοντας κλίνες και παροχές. Είναι στα «συμφωνημένα» τους. Όλες οι παρεμβάσεις τους συντείνουν στον περιορισμό της πρόσβασης των πολιτών σε δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και στη συνεχή οικονομική τους επιβάρυνση για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, θέτοντας έτσι ανενδοίαστα την δημόσια Υγεία σε κίνδυνο!


Δεν το κάνουν για «νοικοκύρεμα» ή «εξοικονόμηση». Το ίδιο έκαναν και με την κατάργηση ειδικοτήτων στην δημόσια τεχνική εκπαίδευση και τις απολύσεις εκπαιδευτικών για να στείλουν χιλιάδες μαθητές στις ιδιωτικές σχολές. Το ίδιο κάνουν και στους Δήμους μας με τις απολύσεις, την υποβάθμιση και κατάργηση υπηρεσιών, για να τις οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση. Σχεδιασμένα και μεθοδικά αποδομούν όλες τις δημόσιες κοινωνικές υποδομές, καταργούν τα δικαιώματα των πολιτών στα δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Οι Σύλλογοι Εργαζομένων των Δήμων Χαλανδρίου και Βριλησσίων, αναλαμβάνουμε κοινή δράση και πρωτοβουλίες για την διάσωση των νοσηλευτικών υποδομών και των θέσεων εργασίας που συμβάλλουν στην απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Καλούμε τις δημοτικές αρχές των Δήμων μας, τις δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς και τους συλλόγους να αντιδράσουμε ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, στην εγκληματική υποβάθμιση που ετοιμάζεται να συντελεσθεί στη νοσοκομειακή περίθαλψη στις περιοχές μας.

Να μην ανακαλύψουμε με τραγικό τρόπο εκ των υστέρων, ότι ήταν «λάθος» το κλείσιμο του «Αμ. Φλέμιγκ», ότι ήταν «λάθος» εκτίμηση πως δεν θα απολυθούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, ότι ήταν λάθος να διαλυθούν όλες οι υποδομές του…

Όλοι μαζί να υπερασπιστούμε το ύψιστο κοινωνικό δικαίωμα και αγαθό, την Υγεία!

http://sedhalandriou.blogspot.gr/
http://sedvrilission.blogspot.gr/