Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.

Αυτός ο ιστότοπος δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία των εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.
Οι αναρτήσεις του blog αποφασίζονται συλλογικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

Περιμένουμε την συμμετοχή σας σε αυτό το εγχείρημά μας ώστε αυτός ο χώρος να εξελιχθεί σε ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων μας για τα θέματα που μας απασχολούν.
Μπορείτε να μας στείλετε τις απόψεις, τις παρατηρήσεις σας και τα σχόλια σας στο e-mail: sedvrilission@gmail.com

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΠΟΕ - ΟΤΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΜΑΝΙΤΑΚΗ




Αθήνα, 25 Μαΐου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 786






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συναντήθηκε χθες 24 Μαΐου 2012 με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών κ. Αντώνη Μανιτάκη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο καθορισμός της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα απασχοληθούν στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή των επικείμενων βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012.

Η πρόταση που έθεσε υπόψη του κ. Μανιτάκη η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ήταν, να καθορισθεί μία αξιοπρεπής αμοιβή ως ειδική εκλογική αποζημίωση για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα 97,00 ευρώ και μάλιστα μεικτά που δόθηκαν σε όσους απασχολήθηκαν στην εκλογική διαδικασία της 6ης Μαΐου 2012, κατέστη σαφές στον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών ότι αποτέλεσαν κοροϊδία και ευτελισμό της σημαντικής προσφοράς των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατός ο καθορισμός και η καταβολή μίας αξιοπρεπούς εκλογικής αποζημίωσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εξέφρασε την πρότασή της να εργασθούν ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι εργαζόμενοι με την προετοιμασία και την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας «αφιλοκερδώς» στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, με προϋπόθεση τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να μπουν στο Δημόσιο Ταμείο και να αξιοποιηθούν προς όφελος του δοκιμαζόμενου από την οικονομική κρίση Ελληνικού Λαού. Διεκδικούμε ΙΔΙΑ ΑΜΟΙΒΗ και ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ. Δεν είναι δυνατόν ακόμη  «λεφτά να υπάρχουν» όχι όμως για όλους και κυρίως γι΄αυτούς που φέρουν το κύριο βάρος της εκλογικής διαδικασίας. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζονται πολύ περισσότερα από «97,00 ευρώ μεικτά» προκειμένου να σκύψουν το κεφάλι σε μια εξευτελιστική γι΄αυτούς διαδικασία.

Επίσης ενημερώνουμε πως με πρωτοβουλία των Δημάρχων, ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολήθηκαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που προέβλεπε η κοινή Υπουργική Απόφαση. Το προσωπικό αυτό αμείφθηκε με υπερωρίες και «ρεπό» μετακυλύοντας έτσι το κόστος των εκλογών στους ήδη καταχρεωμένους Δήμους. Στη συνάντηση δε που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και της Κ.Ε.Δ.Ε. οι Δήμαρχοι εξέφρασαν την άποψη πως το προσωπικό «αρκούσε» για την διεκπεραίωση των εκλογών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ηγεσία της Κ.Ε.Δ.Ε., τηρώντας στάση «Πόντιου Πιλάτου» συμβάλλει στην απώλεια κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κάλεσε τον κ. Μανιτάκη να δώσει εγκαίρως την απάντησή του, όποια και αν είναι αυτή, προκειμένου να ενημερωθούν άμεσα για την εξέλιξη στο θέμα της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μεθοδεύσεις και τακτικές ανάλογες αυτών που ακολουθήθηκαν προ των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, με τη δημοσίευση της κοινής Υπουργικής Απόφασης που προέβλεπε το ποσό και τον αριθμό των απασχολούμενων στο παρά πέντε των εκλογών, κρίνονται απαράδεκτες και καταδικαστέες.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012






ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜ. ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ  ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ  ΤΟΥ  ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝ.
Δ/ΝΣΗ ΜΙΣΘΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 22η- ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ:Β΄ Ταχ. Δ/νση:Πανεπιστημίου  37,
101 65   Αθήνα
Πληροφορίες: Σ.Βασιλάκος
Τηλ: 210 33 38 419
Fax: 210 33 38 208
Αθήνα  21/5/2012
Αρ.Πρωτ.2/36436/0022

ΠΡΟΣ:    

ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΜΙΣ/ΣΙΑΣ
ΑΝΤΕΡΣΕΝ 6 ΚΑΙ ΜΩΡΑΪΤΗ 90
11525 ΑΘΗΝΑ


ΘΕΜΑ: «Παροχή πληροφοριών»
Σχετ.:  το από 1997/2-5-2012 έγγραφό σας.

Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό, αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, σας πληροφορούμε  ότι, με τις ρυθμίσεις της αριθμ.2/16519/0022/24-2-2012 Κ.Υ.Α. καθορίστηκαν οι δικαιούχοι, καθώς επίσης και οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της παρ.6 της ανωτέρω κ.υ.α. το εν λόγω επίδομα καταβάλλεται με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι αυτού προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στους χώρους και στις ειδικότητες που δικαιολογούν τη καταβολή του.
Σημειώνεται ότι, η ειδικότητα των εποπτών καθαριότητας δεν περιλαμβάνεται στις ειδικότητες που δικαιολογούν την καταβολή του εν λόγου επιδόματος. 
Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημά σας, σας πληροφορούμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του ν.4024/2011 «οι μηνιαίες αποδοχές κάθε υπαλλήλου αποτελούνται από το βασικό μισθό και τα επιδόματα και τις παροχές των άρθρων 15, 17, 18, 19 και 30 του παρόντος νόμου, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις καταβολής τους.»
Επίσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 42 του υπαλληλικού κώδικα ο μισθός προκαταβάλλεται στην αρχή κάθε δεκαπενθημέρου.
Κατόπιν των ανωτέρω, και εφόσον το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αποτελεί μέρος των μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, προκαταβάλλεται στην αρχή κάθε δεκαπενθημέρου.    

 
Εσωτ.Διαν.:
Δ22 – Β                                                              Ο Διευθυντής α.α.


                                                                       Παύλος Ξένος



Ακριβές Αντίγραφο
Ο Πρ/νος Διεκ/σης α.α

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε - Ο.Τ.Α.






Αθήνα, 22 Μαΐου 2012

Αριθμ. Πρωτ.: 775

Προς:
Συλλόγους-Μέλη
της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.



Συνάδελφοι,

Από πολλούς Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας αλλά και μεμονωμένους συναδέλφους υποβάλλονται καθημερινά ερωτήματα για τον τρόπο καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας της παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν.4024/2011. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών-Γενικό Λογιστήριο του Κράτους-22η Διεύθυνση Μισθολογίου, σας γνωρίζουμε τα πιο κάτω:

1.     Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν.4024/2011 ορίζονται οι μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων που υπάγονται στο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο και οι οποίες αποτελούνται από το Βασικό Μισθό και τα επιδόματα και τις παροχές των άρθρων 15, 17, 18, 19 και 30 του Ν.4024/2011 εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις καταβολής τους.
2.     Σύμφωνα με το άρθρο 46, παρ.2 του Ν.3584/2007 «Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων», ο μισθός προκαταβάλλεται στην αρχή κάθε δεκαπενθήμερου.
3.     Σύμφωνα με το με αριθμ. πρωτ.:2/8347/0022/1-2-2012 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών για όσους Δήμους έχουν ενταχθεί στο διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ ή η πληρωμή των αποδοχών του προσωπικού τους γίνεται μέσω της Ε.Α.Π. οι αποδοχές των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου θα καταβάλλονται τις ίδιες ημερομηνίες που καταβάλλονται και των Μονίμων Υπαλλήλων του ίδιου Δήμου.

Κατόπιν των ανωτέρω το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας της παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν.4024/2011 αποτελεί αποδοχές και θα προκαταβάλλεται με τις μηνιαίες αποδοχές του εργαζόμενου.

Σχετικό με τα πιο πάνω είναι και το με αριθμ. πρωτ.:2/36436/0022/21-5-2012 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών-Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που απαντά σε σχετικό ερώτημα.

Επίσης, η Ομοσπονδία εμμένει στην αποδοχή της πρότασης που έχει καταθέσει με το με αριθμ. πρωτ.: 328/9-3-2012 έγγραφό της για την ένταξη και άλλων κατηγοριών εργαζομένων που αποκλείστηκαν από τους δικαιούχους του επιδόματος, όταν την ίδια στιγμή σε ανάλογες ειδικότητες με αυτές των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου το πιο πάνω επίδομα χορηγείται.

Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την κυβέρνηση για την καταβολή του επιδόματος χωρίς να έχει αναδρομική ισχύ. Ουσιαστικά δεν χορηγείται για έξι (6) μήνες, στερώντας τις δύσκολες αυτές ημέρες το ποσό των 900,00 ευρώ, αποσιωπώντας ότι για όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούντο κανονικά στις ίδιες επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες.

Προτεραιότητα των αγωνιστικών μας διεκδικήσεων το επόμενο χρονικό διάστημα είναι:

1.     Η χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων σύμφωνα με την πρότασή μας.

2.     Η καταβολή του επιδόματος αναδρομικά από την ημερομηνία εφαρμογής του Ν.4024/2011 (1 Νοεμβρίου 2011).


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.



ΑΝΑΚΟΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε - Ο.Τ.Α.




Αθήνα, 22 Μαΐου 2012

Αριθμ. Πρωτ.: 776


Προς:
Συλλόγους-Μέλη
της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.





ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάδελφοι,

Όπως μας ενημέρωσαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. θα υπάρξει και φέτος η δυνατότητα φιλοξενίας των παιδιών των ασφαλισμένων του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. σε παιδικές κατασκηνώσεις.
Οι περίοδοι θα είναι τρεις (3) και η κάθε κατασκηνωτική περίοδος θα είναι είκοσι δυο (22) ημέρες.

Οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των παιδιών των ασφαλισμένων είναι οι ίδιες που ισχύουν κάθε χρόνο, δηλαδή:

Η φιλοξενία των παιδιών των ασφαλισμένων του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.  γίνεται με αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα στην οποία δηλώνεται η κατασκήνωση και η χρονική περίοδος της επιλογής του και αφού προηγουμένως έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή του σ’ αυτή.

Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

1.     Αίτηση.
2.     Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
3.     Τα βιβλιάρια Υγείας του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., για το κάθε παιδί και του γονέα.
4.     Πρόσφατη φωτογραφία του παιδιού.

Προϋπόθεση για να συμμετέχουν είναι τα παιδιά να ασφαλίζονται στον Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. και να έχουν ηλικία 6-14 ετών. Να έχουν δηλαδή γεννηθεί από 1-1-1998 μέχρι 31-12-2006.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή ενός παιδιού σε κατασκήνωση που έχει συμβληθεί με το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. είναι η συμπλήρωση από τον γονέα ή κηδεμόνα της «ΚΑΡΤΑΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ» την οποία υπογράφει και αφού ελεγχθεί από το Ταμείο, παραδίδει στην κατασκήνωση.

Ιδιαίτερα για φέτος επειδή έχει υπάρξει καθυστέρηση στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού, η προκήρυξη δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2012 και ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου 2012, επισημαίνεται ότι ο Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. θα δέχεται τις αιτήσεις των ασφαλισμένων από τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 έως την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012.

Τις πρώτες ημέρες θα πρέπει να προσέλθουν οι ασφαλισμένοι των οποίων τα παιδιά θα πάνε στην πρώτη κατασκηνωτική περίοδο, η οποία θα ξεκινήσει στις 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012.

Για να μην υπάρξει πρόβλημα θα πρέπει οι ασφαλισμένοι του Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. να επικοινωνήσουν ΑΜΕΣΑ με την κατασκήνωση που επιθυμούν, προκειμένου να δηλώνουν τα παιδιά τους, καθώς έχει παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια το φαινόμενο να συμπληρώνουν οι κατασκηνώσεις για τις περιόδους τον αριθμό των παιδιών που έχουν δηλώσει.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

         

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Αθήνα, 22-5-2012
Αρ. Πρωτ. 777




Προς Συλλόγους - Μέλη Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α








ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή το με αριθμ. πρωτ.:οικ.17005/30-4-2012 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που ζητούσε εν μέσω της προεκλογικής περιόδου στοιχεία για το προσωπικό των Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ Βαθμού που θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με το έγγραφο στις διαβουλεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών με τους εκπροσώπους της τρόικας, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.:

1.       Καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να παρέμβουν σε όσους Δήμους δεν έχουν αποστείλει μέχρι σήμερα τα στοιχεία που ζητούνται, ώστε να μην αποσταλούν.
2.       Καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών να ανακαλέσει ΑΜΕΣΑ το πιο πάνω έγγραφο που μόνο στόχο έχει την προετοιμασία των μαζικών απολύσεων στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού.
3.       Θα αγωνιστεί μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση των υπηρεσιών Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα (Καθαριότητα, Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.) που με την πολιτική που ακολουθείται οδηγούνται μαθηματικά σε ιδιωτικοποίηση.
4.       Εκφράζει την απόφαση και διάθεσή της να αποτρέψει με κάθε τρόπο κάθε προσπάθεια απόλυσης εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια εφαρμογής των μνημονίων της καταστροφής του κοινωνικού ιστού της χώρας, που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση, διαλύοντας Κοινωνικές Δομές και Υπηρεσίες απαραίτητες στον πολίτη.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ 16 ΜΑΪΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16η Μαίου συζητήσαμε και αποφασίσαμε τα παρακάτω θέματα:

-  Έγκριση δαπάνης 300 ευρώ για τις ενέργειες που απαιτούνται για το κλείσιμο του συλλόγου εργαζομέων στην δημοτική επιχείρηση.

-  Έγκριση δαπάνης 200 ευρώ για έξοδα του δικηγόρου που ασχολείται με την αναγνώριση προϋπηρεσίας μελών του συλλόγου μας.

-  Διανομή γάλατος στους δικαιούχους. (Την κατάσταση με τα ονόματα των δικαιούχων θα αναρτήσουμε στο νέο blog του συλλόγου μας τις προσεχείς μέρες).

-  Αποδοχή επιχορήγησης 2000 ευρώ από το Δημοτικό Συμβούλιο προς τον Σύλλογό μας.

Συζητήθηκαν επίσης διάφορα μισθοδοτικά και εργασιακά θέματα.

Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία Γενική Συνέλευση αποφασίσαμε την συγκρότηση ομάδας επεξεργασίας προτάσεων για την αναθεώρηση του καταστατικού μας

Περιμένουμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή αλλά και  τις προτάσεις σας στο email του συλλόγου: sedvrilission@gmail.com